Industria de producție a devenit mai competitivă ca niciodată, iar companiile trebuie să găsească modalități prin care să își desfășoare activitatea într-un mod mult mai inteligent și mai eficient. Care este primul pas? Utilizarea unei aplicații ERP pentru automatizarea proceselor operaționale. Cei mai mari producători investesc deja resurse financiare substanțiale în echipamente de ultimă generație, care să le îmbunătățească timpul de lucru, să le crească productivitatea și să le eficientizeze procesele. Toate aceste tehnologii pot fi integrate cu o soluție ERP, care le va permite companiilor de producție să obțină o imagine de ansamblu, de 360 grade, asupra întregii organizații, astfel încât să obțină beneficiile de care au cu adevărat nevoie pentru a se remarca în piață. Care sunt acestea? Citește în continuare!
1. Access la informațiile de business, integrate într-o singură aplicație, în timp real
Eficiența operațională depinde de abilitatea companiilor de producție de a lua decizii de business rapide, iar un sistem ERP susține cu adevărat acest proces. Atunci când persoanele de decizie pot accesa datele de care au nevoie din fiecare departament, în orice moment, procesul decizional devine mult mai ușor. Astfel, managementul nu va mai fi nevoit să obțină rapoarte generate din diferite aplicații, ci va putea să le acceseze direct în aplicația ERP, în formatul de care au nevoie, pentru a lua decizii de business informate. Un ERP elimină complet nevoia utilizării mai multor tipuri de software, precum CRM, HRM, MRP etc., și asigură acuratețea și calitatea informațiilor de business, crescând automat și eficiența, dar și colaborarea la nivelul departamentelor.
2. Optimizează managementul stocurilor
Modulul de management al stocurilor, pe care îl poți achiziționa odată cu aplicația Soft1 Cloud ERP, permite producătorilor să își gestioneze eficient stocurile din depozit, ca să asigure o aprovizionare optimă și ca să evite situația în care vor deține mai multe materii prime decât au nevoie. Aplicațiile ERP oferă vizibilitate în timp real asupra comenzilor în lucru și asupra stocurilor disponibile, iar utilizatorii se pot folosi de aceste informații pentru a se asigura că dispun de suficiente resurse pentru a onora comenzile într-un mod optim.
3. Automatizează operațiunile pentru procesarea comenzilor în lucru
Un ERP permite introducerea în sistem a informațiilor relevante despre comenzi, precum data plasării comenzii, cantitatea necesară, numele clientului, responsabilii de producție etc. Deoarece fiecare comandă în lucru poate primi un cod, progresul procesului de producție poate fi monitorizat mult mai ușor. Așadar, sistemele ERP ajută companiile să își planifice în detaliu fiecare pas al procesului de producție, de la achiziții, la performanța angajaților, utilizarea optima a tehnologiilor și nu numai, pentru a-și maximiza eficiența operațională.
De exemplu, în cazul unei companii cu un model de business ce se bazează pe comenzi, acestea vor putea fi programate și prioritizate în funcție de cererea reală a clienților, în timp ce companiile care se bazează pe producerea de stocuri, vor putea să își organizeze activitatea în funcție de stocul minim necesar sau în funcție de producerea unor cantități mai mari ce pot genera economii.
4. Reduce costurile de producție
Un sistem software avansat de tip ERP va ajuta producătorii să își reducă toate costurile operaționale datorită faptului că permit automatizarea proceselor manuale și consumatoare de timp, iar productivitatea angajaților implicit va crește . Prin utilizarea acestui tip de aplicație, erorile umane vor fi diminuate semnificativ, sistemul având capacitatea de a monitoriza atent inventarul și de a-l integra eficient în procesul de producție, pentru ca stocurile în plus să fie eliminate, iar costurile de depozitare să se reducă. Mai mult, un ERP permite creare unor fluxuri de lucru care să integreze eficient toate centrele de producție, pentru a evita riscul scoterii din funcțiune a acestora într-o anumită perioadă de timp, fapt ce va genera costuri suplimentare.
5. Ajută la creșterea gradului de satisfacție al clienților
Planificarea precisă a producției, controlul îmbunătățit asupra stocurilor, automatizarea proceselor și coordonarea canalelor de distribuție permit producătorilor să livreze la timp comenzile, ceea ce este un element crucial pentru menținerea satisfacției clienților. Capacitatea de a expedia o comandă în cel mai scurt timp poate reprezenta un important avantaj competitiv, ce va asigura loialitatea clienților. Acest lucru este posibil prin optimizarea operațiunilor de procesare a comenzilor pentru a produce doar în funcție de cererea reală.
Concluzie
Operațiunile de producție sunt extrem de dinamice, iar companiile care își doresc să mențină pasul trebuie să investească în aplicații ERP care să le permită să își automatizeze funcțiile de business pentru a își desfășura activitatea într-un mod rapid, eficient și la cel mai bun raport calitate-preț. Descoperă cum te poate ajuta Soft1 Cloud ERP să îți optimizezi activitatea de business! Testează DEMO GRATUIT și contactează-ne pentru a afla mai multe detalii!
Comments are closed.