Go to top
Termeni si conditii de utilizare
Termeni si conditii de utilizare

Termenii Acordului de licentiere software pentru acordarea utilizatorului final drept de utilizare pe perioada limitata

General
Prin acest Acord de Licentiere, SoftOne Open Enterprise Solutions SRL prin partenerul sau autorizat IT HIT acorda Utilizatorului/Clientului un

Drept de utilizare pe Termen limitat/Cloud,

• non-exclusiv, non- transferabil, avand in vedere ca Softone detine toate drepturile de proprietate intelectuala exclusiva. Licenta de utilizare poate, de asemenea, fi valabila pentru afiliatii, filialele Utilizatorului/Clientului sau sucursale, cu conditia ca datele lor sa fie inregistrate si stocate intr-o singura baza de date instalata pe un server situat la sediul Utilizatorului/Clientului (Utilizand un singur server de baze de date) si ca SoftOne, prin partenerul sau autorizat IT HIT sa fie instiintata de toate societatile de mai sus.
• Dreptul de a primi noi versiuni ale aplicatiei.

Utilizatorul/Clientul a platit companiei IT HIT o valoare specifica pentru utilizarea licentei pentru o perioada limitata de timp.
Licenta de utilizator software si upgrade-uri sale nu se pot returna catre compania SoftOne sau partnerul sau autorizat IT HIT. Taxa platita pentru achizitia acestora nu noate fi creditata sau rambursata. In afara de cele de mai sus,prin prezentul contact nu este acordat Utilizatorului/Clientului nici un alt drept sau imputernicire.

1. DEFINITII
Utilizator/Client: Entitatea (fizica sau juridica) care prin contract intra in acest acord pentru achizitia licentei de utilizare a produsului SoftOne prin partenerul sau autorizat IT HIT, in termenii si conditiile stabilite aici.
Produsul Software: Este codul executabil a software-ului, impreuna cu suportul media asociat, documentatiile relative si materiale de sustinere, in orice forma. Modulele software se refera la un subset de specificatii functionale ale produsului Soft1, care pot fi incluse sau excluse intr-o instalare in conformitate cu dispozitiile relevante ale Acordului de licenta software utilizator. Un modul poate fi independent, atunci cand poate fi utilizat dpdv tehnic si logic autonom intr-o instalare (fara a necesita un alt modul), sau dependent, atunci cand utilizarea sa in mod logic sau tehnic necesita existenta unui alt modul.
Licenta de utilizare a produsului software: Dreptul de a utiliza produsul software pentru scopurile prevazute in paragraful de mai sus.
Partener: Entitatea (fizica sau juridica) pentru care SoftOne a acordat dreptul de distribuire a aplicatiilor sale.
Acord: Prezentul Acord de licentiere impreuna cu Anexele aferente
Statie de lucru: O statie de lucru este definita ca drepturile de acces la fisierele si operatiunile specific unei instalari specifice a aplicatiei. Prin urmare, «statii de lucru» pentru o instalare constituie numarul maxim de utilizatori simultani, cu drepturi de acces la o singura instalare.

2. SCOPUL SI VALABILITATEA ACORDULUI DE LICENTIERE SOFTWARE
2.1 Prin acest Acord de licentiere software, SoftOne prin partenerul sau autorizat IT HIT acorda Utilizatorului/Clientului dreptul de a utiliza licenta software, pe perioada limitata, cu conditia preliminara ca toti termenii acestuia sunt respectati, toti avand o importanta egala. In cazul in care Utilizatorul/Clientul incalca unul sau mai multi termeni ai acestui acord, SoftOne prin partenerul sau autorizat IT HIT isi rezerva dreptul de a rezilia Acordul de licentiere. In acest caz, licenta de software pentru utilizator inceteaza sa mai fie valabila, cu o notificare de reziliere trimisa de IT HIT Utilizatorului/Clientului in cauza fara nici o plata financiara. Utilizatorul/Clientul are obligatia de a se inceta orice utilizare operationala a software-ului si de a returna produsul software, impreuna cu tot materialele asociate existente, in orice forma si mod in care acestea au fost produse.
Licenta de utilizare se poate utiliza, de asemenea, in filiale sau sucursale ale Utilizatorului/Clientului, cu conditia ca a) datele lor sa fie inregistrate si stocate intr-o singura baza de date si b) SoftOne prin partenerul sau autorizat IT HIT primeste o notificare prealabila scrisa si ofera o aprobare pentru toate entitatile de mai sus.
2.2 In acelasi timp, SoftOne prin partenerul sau autorizat IT HIT ofera Utilizatorului/Clientului dreptul de aprimi si utiliza versiuni noi ale aplicatiei pentru care utilizatorul detine dreptul legal de utilizare, in conformitate cu prezentul contract.
2.3 Totodata, SoftOne prin partenerul sau autorizat IT HIT ofera Utilizatorului/Clientului, pe intreaga durata a acestui acord, dreptul de a utiliza serviciile online de acces la Knowledge Base
Knowledge Base Access ofera Utilizatorului/Clientului acces online la documentatia Soft1.
2.4 Pentru dreptul de utilizare a licentei software pe termen limitat, Utilizatorul/Clientul este obligat sa plateasca catre IT HIT valoarea convenita conform prezentului contract. Se intelege in mod expres ca, in cazul de neplatii valorii mai sus mentionate catre IT HIT, aceasta isi rezerva dreptul de a rezilia acest Acord de licentiere, fara acordarea unui termen, caz care va presupune aplicarea consecintelor prezentate mai jos in sectiunea „Reziliere”.
2.5 Acest acord de licentiere se aplica doar pe teritoriul Romaniei. Daca licentiatul doreste sa utilizeze programul software in afara acestui teritoriu trebuie sa informeze SoftOne prin partenerul sau autorizat IT HI, in scris.

3. PROPRIETATE INTELECTUALA.PROPRIETATEA INTELECTUALA. PROTECTIA DREPTURILOR DE AUTOR.
3.1 Software-ul SoftOne este protejat de legea drepturilor de proprietate intelectuala si SoftOne detine drepturile de proprietate intelectuala a acestui software. Utilizatorul/Clientul recunoaste si este de acord ca toate drepturile de autor, orice drepturi de brevet, drepturi pentru marci comerciale si caracteristici distinctive ale software-ului, informatii confidentiale ale SoftOne si, in general, orice alte drepturi de proprietate intelectuala asupra software-ului si ale manualului care il insoteste, apartin SoftOne. Aceste drepturi se refera la fiecare copie a software-ului.
3.2 In afara de licenta de utilizare, nici un alt drept nu este acordat Utilizatorului/Clientului si prezentul acord nu va fi sub nici o forma utilizat pentru a conferi orice alt transfer de proprietate intelectuala.

4. VALABILITATE SI TERMENI DE REZILIERE
4.1 Acest acord este valabil pentru o perioada limitata, indicata pe pagina 1 din prezentul document, cu conditia preliminara ca toti termenii sunt respectati, toti avand o importanta egala. Perioada in care software-ul va fi functional este configurata de SoftOne, prin partenerul sau autorizat IT HIT si reprezinta perioada de valabilitate a acestui acord.
4.2 Dupa data de expirare si in cazul in care nu va fi semnat un nou acord de licentiere sau de reinnoire, utilizarea software-ului va fi intrerupta, ceea ce inseamna ca utilizatorul/clientul nu va mai avea acces la aplicatie. In acelasi timp, se vor livra urmatoarele:
– CD de instalare locala a aplicatiei
– Back-up al datelor, asa cum a fost inregistrat la data expirarii
Utilizatorul/Clientul are dreptul sa proceseze local, inregistrari anterioare efectuate in durata de valabilitate a acestui agreement, folosi CD-ul de instalare a aplicatie mentionat mai sus. Este declarat in mod explicit si acceptat de catre Utilizator/Client ca utilizarea locala a aplicatiei nu constituie o noua licenta de utilizare, nici o reinnoire a celei existente si nici o versiune noua a aplicatiei a carei perioada a expirat definitiv.
Este specificat in mod foarte clar ca aplicatia nu va permite introducerea de noi inregistrari dupa acea data.
Datele stocate in Cloud vor fi sterse in termen de 30 de zile de la data expirarii.
4.3 In cazul in care Utilizatorul/Clientul incalca unul sau mai multi termeni ai acestui acord sau in cazul neplatii valorii aferente catre IT HIT, aceasta isi rezerva dreptul de a rezilia Acordul de licentiere. Acordul de licentiere inceteaza sa mai fie valabil, printr-o simpla notificare de reziliere din partea SoftOne, prin partenerul sau autorizat IT HIT catre Utilizator si fara a necesita nici o alata actiune in continuare. In acest caz, Utilizatorul/Clientul trebuie sa se abtina de la orice operare ulterioara a software-ului, in timp ce IT HIT isi rezerva dreptul de a solicita despagubiri in continuare, in cazul in care rezilierea se datoreaza comportamentului delictual al Utilizatorului/Clientului.
4.4 Incetarea prezentului Acord de licentiere, pentru orice motiv, nu implica inlaturarea obligatiei Utilizatorului/Clientului de a pastra confidentialitatea informatiilor furnizate de SoftOne, prin partenerul sau autorizat IT HIT, in conformitate cu prevederile de mai jos (articolul 7.2).

5. DECOMPILAREA SOFTWARE-ULUI SI LUCRARI DERIVATE
5.1 Este interzis sa se separe sau altfel, sa se reduca Software-ul la o forma perceptibila in partile sale separate, si sa se intervina, modifice si creeze lucrari derivate pe baza software-ului original sau a materialelor suplimentare de orice forma, precum si sa dezvolte sau reproduca (in totalitate sau partial), software-uri similare prin utilizarea produsului software-ul ca model, fara acordul scris al companiei SoftOne. Utilizatorul/Clientul va fi raspunzator pentru orice comportament neconventional al oricarui angajat, partener sau companie externa acoperiti indirect, prin acest Acord de licentiere, ca fiind afiliati, filiala sau sucursala a Utilizatorului/Clientului.

6. INSTALARE SI OPERARE
6.1. Utilizatorul/Clientul intelege ca pentru a instala si utiliza software-ul, un program de securitate special („Codul de activare”), care este detinut si controlat de SoftOne ii va fi acordat prin partenerul sau autorizat IT HIT. Fiecare „cod” poate impiedica functionarea software-ului pe orice alt computer, altul decat cel pentru care a fost acordata licenta de instalare a software-ului.
6.2 Pentru functionarea produsului software, Utilizatorul/clientul este obligat sa utilizeze sistemul de operare si bazele de date care sunt acceptate din punct de vedere tehnic de catre SoftOne si sa informeze in timp si in scris, inainte de actualizarea acestora sau efectuarea oricarei schimbari relevante.
6.3. In cazul in care Utilizatorul/Clientul opereaza software-ul cu aplicatii software terte, aceasta are responsabilitatea de a obtine licente de utilizator legale pentru produsele respective.

7. PROTECTIA INFORMATIILOR PRIVATE SI CONFIDENTIALITATE
7.1 SoftOne este obligat sa pastreze in deplina confidentialitate toate informatiile obtinute, sub orice forma, de la Utilizator, pe parcursul perioadei de cooperare si, in general, sa se supuna Legii de protectie a informatiilor de proprietate. Cu toate acestea, SoftOne poate, in anumite cazuri, sa proceseze informatii ale Utilizatorului/Clientului, necesare pentru indeplinirea obligatiilor sale fata de societate.
7.2 In mod similar, Utilizatorul/Clientul este obligat sa pastreze confidentialitatea cu privire la orice fel sau forma de informatii si date, pentru SoftOne si produsele sale software, de care au beneficiat in urma acestui acord. Din acest motiv, exista obligatia de a notifica in scris toate partile (fizice sau juridice) care participa.
7.3 Compania SoftOne si partenerul sau autorizat IT HIT, isi rezerva dreptul de a include Utilizatorul/Clientul (numele Utilizatorului/Clientului, logo-ul, datele de contact si activitatea sa) in lista de clienti si in activitatile de marketing si sa-si exprime intentiile sale de a furniza informatii cu privire la instalarea produsului software desfasurat in sediul Utilizatorului/Clientului (studiu de caz).
7.4 Utilizatorul/Clientul este de acord cu colectarea si utilizarea informatiilor tehnice in contextul prestarii de servicii de suport pentru software. Aceste informatii pot fi folosite doar pentru a imbunatati produsul software sau pentru furnizarea de servicii specializate sau tehnologii noi.

8. GARANTIE
8.1 SoftOne garanteaza ca produsul software are caracteristici proprii si este format din subsisteme (module), asa cum este descris in licenta de utilizare. Mai mult decat atat, se garanteaza ca produsul software nu incalca drepturile intelectuale si de proprietate ale tertilor. In cazul in care o terta parte intreprinde actiuni impotriva Utilizatorul/Clientului, sustinand ca Software-ul incalca un drept tert, SoftOne va interveni in favoarea Utilizatorului/Clientului, cu conditia ca acesta din urma sa trimita in prealabil o notificare promta.
8.2 Pentru aspectele ramase, software-ul este furnizat „CA ATARE”, fara nici o garantie suplimentara de pentru mentenanta si suport, sub rezerva dispozitiilor articolului 9 de mai jos intitulat „Limitarea raspunderii”.

9. LIMITAREA RASPUNDERII
9.1. In toate cazurile, orice dauna cauzata Utilizatorului/Clientului datorata unor defectiuni de utilizare si/sau de utilizarea partiala sau totala a aplicatiei sau de noi actualizari sau noi versiuni, responsabilitatea companiei SoftOne este limitata la o suma ce nu poate depasi suma platita pentru licenta de utilizator. Responsabilitatea nu se extinde pentru orice alte daune directe sau indirecte, impuse posibil Utilizatorului/Clientului, cauzate de sau in legatura cu orice fel cu produsul software sau alte activitati sau servicii furnizate in acest acord.
9.2. Gradul de responsabilitate a companiei SoftOne este limitat la produsul software pe care il produce si nu se extinde la producatorii terti de software, ce se afla in legatura sau ale caror produse sunt utilizate de catre software-ul SoftOne, cum ar fi baza de date in care Utilizatorul/Clientul stocheaza datele. Mai mult decat atat, nu include nici o responsabilitate pentru defectiuni hardware, retele, sisteme de operare, sisteme periferice (de exemplu dispozitive fiscale de semnatura electronica, POS-uri, sisteme de preluare de comenzi PDA la distanta etc ) sau de mijloacele de comunicare cu SoftOne, cum ar fi conexiunea la Internet etc.
9.3. Totodata, SoftOne si nici partenerul sau autorizat IT HIT, nu va raspunde pentru nici un prejudiciu adus asupra produsului software, ca urmare a unei combinatii cu dispozitive tip firmware care nu sunt furnizate de SoftOne,de orice modificare sau adaptare adusa software-ului de catre Utilizator/Client si de instalarea de actualizari sau upgrade-uri in mod necorespunzator.
9.4. SoftOne sau partenerul sau autorizat IT HIT, nu va fi responsabila pentru nerespectarea termenilor acestui acord, in caz de: greve, evenimente sociale de impact major, sau alte incidente fortuite.
9.5. Mai mult decat atat, SoftOne sau partenerul sau autorizat IT HIT, nu este responsabila pentru incapacitatea sa de a executa termenii din acest document, in caz de greva , revolte sociale , precum si alte incidente fortuite sau evenimente de forta majora.
9.6. Software-ul SoftOne ofera capacitatea de conectivitate directa cu site-uri terte. SoftOne sau partenerul sau autorizat IT HIT nu isi asuma nici o raspundere pentru continutul acestor site-uri, nici nu detine responsabilitatea pentru transferul de date catre si de la aceste site-uri care sunt accesate prin intermediul software-ului.

10. ACORDAREA DE NOI LICENTE DE UTILIZARE CATRE TERTI
10.1 Nu este permis transferul licentei de utilizare a software-ului, in orice forma si pentru orice motiv (pentru analiza, sau in contextul de concesiune de servicii tip hosting).
10.2 Suplimentar, licenta de utilizare existenta expira automat in cazul oricarei achizitii, fuziuni sau alta conversie la nivel de companie a licentiatului. In astfel de cazuri, (fuziunea cu alte societati sau achizitii), este necesar sa se instiinteze compania SoftOne, prin partenerul sau autorizat IT HIT in scris, prompt, in scopul de a pregati o noua licenta de utilizator Software care va fi acordata catre noul beneficiar al produsului software ( alte companii ale grupului ) de catre SoftOne prin partenerul sau autorizat IT HIT. Licenta de utilizare actuala va inceta automat sa mai fie valabila. Se interzice utilizarea in continuare a licentei software in orice forma si pentru nici un motiv (contra unei taxe sau in ca serviciu de gazduire).

11. NOI VERSIUNI ALE APLICATIEI
11.1 SoftOne ofera Utilizatorului/Clientului orice noua versiune a produsului software dezvoltat, in mod gratuit si care este distribuit in mod oficial pe durata de valabilitate a prezentului contract. Noile versiuni pot implementa o noua functionalitate sau / si o optimizare a unei functionalitati existente sau / si o adaptare, ca urmare a unor modificarilor legislative.

12. ALTI TERMENI
12.1 Prezentul document include toate conditiile care guverneaza acordul dintre SoftOne, prin partenerul sau autorizat IT HIT si Utilizator/Client si inlocuieste orice alt document sau acord verbal anterior sau ulterior acestuia.
12.2 Termenii acestui acord pot fi modificati numai cu o notificare scrisa. Nerespectarea unora dintre termenii de mai sus din partea oricarei parti nu implica renuntarea la acest acord. Daca orice parte a acestui acord este declarata, indifferent de motiv, nula sau inaplicabila, nu afecteaza valabilitatea restului acordului. Partile sunt obligate sa inlocuiasca termenul cu unul similar, care va da cel mai bun rezultat.
12.3 Acest acord este guvernat si interpretat de legea romaneasca. Daca aveti dubii cu privire la interpretarea sau aplicarea acesteia, stabilirea diferentelor se afla sub jurisdictia exclusiva a instantelor din Bucuresti.