Un ERP modular exista pe piata inca de la aparitia acestui tip de soft. Primele sisteme ERP au avut o constructie tip modulara si o buna parte din sistemele ERP prezente la noi pe piata, inca o au.
Solutiile ERP erau in principal bazate pe module de contabilitate si pe module de inventariere. Acum, aceste module s-au diversificat si au aparut altele noi, cum ar fi: HR, Resurse si asa mai departe. In ziua de astazi, un modul foarte important este cel de productie.
Avantajele unui sistem ERP modular
Sistemele modulare iti permit sa cumperi doar ceea ce vei folosi. Daca business-ul tau utilizeaza doar sisteme de payment de tip cash, atunci vei folosi doar un modul dedicat cash-ului. Astazi, module suplimentare pot fi cumparate chiar si dupa licentiere. De asemenea, daca achizitionezi doar cateva module, atunci vei plati doar implementarea aferenta acestora, urmand ca la achizitionarea unor module suplimentare sa platesti esalonat.
Dezavantajele unui sistem ERP modular
Exista unele dezavantaje pe care ERP-urile modulare le pot avea. Modulele din componenta unei solutii ERP modulare pot fi scrise mai multi developeri, iar din aceasta cauza pot exista inompatibilitati intre module. De asemenea, designul poate sa nu fie unificat cu cel al altor module.
Multi antreprenori tind sa foloseasca solutii cloud. Aceste solutii cloud au un cost initial mic, urmand ca platile sa fie efectuate lunar sau trimestrial. De asemenea, pentru solutiile cloud exista si variante de licentiere pe 1 an sau chiar 3 ani, variantele din urma avand reduceri substantiale de pret.
In concluzie, trebuie sa alegem cu grija ce solutie vom folosi, deoarece ambele au avantaje si dezavantaje. Daca ati pus in balanta cons and pros pentru ambele variante, iar rezultatul este la limita, atunci mai bine alegeti o solutie modulara deoarece permite o flexibilitate mult imbunatatita si posibilitate de customizare extinsa.
Comments are closed.