In cadrul oricarei conferinte ideea cum ca Uber este cea mai mare companie de taxi, care nu detine nici macar un vehicul, este tot mai auzita.
Putem extinde aceasta comparatie si cu Airbnb, care este cel mai mare operator de cazari, fara a poseda nici macar un hotel. Toate acestea au nevoie de o solutie ERP.
Aceste tipuri de business-uri vand servicii bazate pe sharing.
Tehnologia permite constructia unor modele de business cu totul noi, centrate pe experienta consumatorului. Solutiile ERP traditionale nu sunt construite pentru aceste modele de business, dar solutiile ERP modulare si bazate pe tehnologie cloud, pot fi adaptate si pentru aceste business-uri.
La ce ne uitam atunci cand alegem o solutie ERP pentru un astfel de business?
Flexibilitate
Solutiile ERP trebuie sa fie flexibile cand vorbim de modele noi de business, deoarece workflow-ul intr-un acest business inca nu este definitivat si sufera modificari. Un erp cu modul de BPM (Business Process Management) este vital. Avem nevoie de tool-uri robuste si optimizate pe procesele de business existente in companie, dar in acelasi timp, avem nevoie ca acele customizari sa fie usor de operat, ca atunci cand avem nevoie de modificari ale workflow-ului implementat in ERP, sa poata fi operate cu usurinta.
Mobilitate
O data cu cresterea disponibilitatii retelelor WI-FI tot mai multe procese de business se intampla in miscare. Fie ca vorbim de lucrul in cafenele sau chiar de verificarea unui mail atunci cand stam la o coada, viitorul este consta in mobilitate. Trebuie sa avem in vedere la achizitionarea unui ERP si partea de mobilitate, in special aplicatia mobila. ERP-urile mobile pot oferi doar o mica parte din functionalitatile variantei de desktop, de aceea este bine sa fim atenti la modulele incluse in aplicatiile module.
Platforme open-source
Daca vorbim de un business de tip Uber, va trebui sa ne gandim ca nu vom gasi toate solutiile la problemele noastre deja implementate intr-o solutie ERP, de aceea este nevoie ca solutia respectiva sa fie cat mai deschisa si sa exista documentatie, iar tehnicienii sa fie bine pregatiti.
Trebuie sa regasim API-uri pentru procesele din interiorul aplicatiei. Printr-un API, implementarile custom ulterioare vor fi mult mai usoare.
Pentru nelamuriri, asteptam un click chiar aici pentru a va pune in legatura cu unul dintre consultantii nostri.
Comments are closed.