O externalizare IT se defineste prin delegarea unor departamente din cadrul unei companii catre o entitate externa. De obicei, aceste sarcini tin de partea de vanzari sau de partea IT a companiei. Externalizarea IT iti permite sa obtii ajutor din partea unui profesionist, la un cost redus. Sunt o multime de companii mari care aleg sa externalizeze departamentul IT pentru ca este mult mai convenabil. Externalizarea poate fi totala, metoda preponderent folosita de firmele mici si medii sau partiala, metoda folosita de marile companii. Externalizarea partiala presupune degrevarea departamentului intern de anumite sarcini, cum ar fi mentenanta hardware, administrare retea, audit de securitate.
Astfel, departamentul IT intern isi poate canaliza resursele pe software-ul proprietar, atat de necesar firmei. Clientii interesati de externalizarea IT sunt cei care nu au nici know-how-ul si nici experienta problemelor reale din acest business, asa ca aleg cea mai sigura metoda pentru a pastra bunul mers al companiei, apeleaza la o entitate specializata in externalizarea IT si folosesc resursele si know-how-ul acesteia. In plus, firma contractata poate asigura suportul software pentru o perioada mai larga de timp, astfel in cazul in care apar probleme, pot fi rezolvate intr-un timp mai scurt.
Oricine poate profita de avantaje prin externalizare IT, deoarece costurile sunt in functie de nevoi, iar pentru o companie la inceput de drum, costurile investitiei intr-un departament IT pot fi neprofitabile, dar daca alegi externalizarea IT, costurile sunt divizate in sume lunare, aproape neglijabile.
Pentru o intalnire cu unul dinte consultantii nostri, ne puteti contacta chiar aici!
Comments are closed.