Soluțiile ERP devin pe zi ce trece mai avansate, iar funcționalitățile lor sunt îmbunătățite prin integrarea noilor tehnologii, precum inteligența artificială. În baza celui mai recent studiu desfășurat de Gartner, a rezultat faptul că până în anul 2025, piața globală AI va ajunge la 38.46 miliarde de dolari, în timp ce tehnologia va fi din ce în ce mai utilizată în aplicațiile business software. Cum va influența tehnologia AI dezvoltarea soluțiilor ERP și care va fi impactul? Citește în continuare!
Va permite indentificarea anumitor tipare în prelucrarea informațiilor
Ce diferențiează inteligența artificială de alte tipuri de tehnologii, precum machine learning? Faptul că poate învăța automat și se poate adapta ușor proceselor, astfel încât să identifice anumite tipare operaționale. Tehnologia AI, integrată cu un sistem așa cum este Soft1 Cloud ERP, nu va permite doar procesarea datelor din aplicație și extragerea lor, ci va putea defini modele de prelucrare a informațiilor. Pentru o înțelegere mai amplă, putem compara tehnologia AI cu modul în care funcționează creierul uman. El nu acționează doar pe baza unor reguli stricte, codificate și inflexibile, ci interpretează noi informații în mod constant, folosindu-le pentru a lua decizii. Acest lucru este valabil și în cazul tehnologiei AI care, integrată cu un sistem ERP, oferă un nivel ridicat de adaptabilitate pentru a eficientiza și planifica mai bine procesele de business.
Va permite crearea unor previziuni de business avansate
Analizele predictive care se bazează pe informații precise susțin funcționarea mult mai eficientă a companiilor. De exemplu, în cazul proceselor de aprovizionare, unde schimbările au loc într-un mod frecvent, pentru un sistem ERP care nu este susținut de tehnologia AI va fi extrem de dificil să țină pasul cu toate aceste modificări. Inteligența artificială va ajuta la echilibrarea cererii și a ofertei în rândul companiilor din industria de producție, astfel încât să evite problemele legate de subproducție, ori supraproducție. De asemenea, funcționalitățile AI pot identifica procesele ineficiente și pot oferi soluții pentru îmbunătățirea performanței și pentru reducerea costurilor inutile. În cazul vânzărilor, previziunile oferite de tehnologia AI vor fi mult mai precise și mai relevante, ajutând astfel specialiștii de vânzări să abordeze clienți potențiali mai relevanți, pentru creșterea ratei de conversie.
Va permite desfășurarea unor operațiuni de audit și contabilitate mult mai complexe
Procesele financiare și cele de audit se bazează foarte mult pe sistemele ERP (testează aici demo Soft1 Cloud ERP). Odată cu integrarea inteligenței artificiale, operațiunile vor deveni și mai eficiente, tehnologia putând indentifica problemele ce apar în prelucrarea datelor, de la nereguli legate de introducerea lor în sistem și până la identificarea tranzacțiilor neobișnuite. AI poate analiza imediat toate informațiile într-un mod inteligent, astfel încât departamentele financiare să își desfășoare activitatea mult mai ușor, chiar și în cazul operațiunilor complexe. Mai mult, pentru departamentul de contabilitate, AI poate genera chiar și declarații de profit și pierdere.
Va permite îmbunătățirea proceselor de HR
Majoritatea soluțiilor ERP oferă și modul de HR care, integrat cu capabilitățile de analiză oferite de sistemele AI, pot ajuta managerii departamentelor de resurse umane să urmărească mult mai în detaliu performanța angajaților, astfel încât să ia decizii informate în legătură cu nivelul salarial, ori pachetele de beneficii oferite. De asemenea, inteligența artificială va putea simplifica procesele de recrutare prin analizarea mai precisă a abilităților și a experienței candidaților.
Va permite oferirea unor servicii de relații cu clienții mai eficiente
Calitatea serviciilor de relații cu clienții depinde extrem de mult de informațiile pe care o companie le poate accesa despre consumatori. Astfel, reprezentații de customer service au nevoie de acces rapid la datele despre clienți, pentru a le răspunde cu promptitudine solicitărilor și pentru a le rezolva cât mai rapid problemele. Susținuți de tehnologia AI, ei le pot oferi soluții personalizate, care să răspundă nevoilor fiecărui client, printr-un simplu click.
În concluzie, rolul inteligenței artificiale în devoltarea soluțiilor ERP este, în primul rând, acela de a optimiza procesele de business pentru a atinge un nivel maxim de eficiență. Cu ajutorul acestei tehnologii, companiile pot elibera activitatea angajaților pentru a efectua doar acele procese care aduc plus-valoare companiei și pentru a-și duce afacerea la un alt nivel. Acțiunile repetitive vor putea fi desfășurate cu ajutorul inteligenței artificiale, fie că este vorba despre interpretarea datelor financiare, procese financiare, de vânzări, ori HR.
Comments are closed.