Te întrebi dacă e timpul să implementezi un sistem de gestiune ERP pentru afacerea ta? Ca să afli dacă ai cu adevărat nevoie de unul, analizează modul în care îți desfășori activitatea. Fie că este vorba despre procesele de gestiune a stocurilor, a comenzilor, de cele contabile sau relații cu clienții, este important să te întrebi dacă operațiunile tale se desfășoară într-un mod cu adevărat eficient.
Din păcate nu există un indicator care să îți spună cu exactitate când e timpul să te orientezi către un sistem de gestiune ERP. Fiecare business este unic, așadar trebuie să te uiți cu atenție la problemele pe care le întâmpini. Dacă angajații tăi desfășoară o multitudine de task-uri manuale și repetitive, dacă observi că nivelul de satisfacție al clienților scade și dacă procesele de business au devenit mult prea complexe, cel mai probabil e timpul să optezi pentru un soft ERP. Pentru a-ți veni în ajutor, ți-am pregătit o listă cu cele mai frecvente semne care îți arată că trebuie să iei în considerare implementarea unui astfel de sistem de gestiune. Citește mai jos care sunt!
Utilizezi prea multe aplicații software
Te afli în situația în care utilizezi o soluție software diferită pentru activitatea desfășurată din fiecare departament? Dacă da, e tipul să implementezi un sistem de gestiune ERP, care poate integra toate procesele de business din cadrul companiei tale. Astfel, nu vei mai avea nevoie de o aplicație diferită pentru contabilitate, vânzări și marketing, producție și așa mai departe. În momentul în care fiecare tip de operațiune se defășoară în aplicații diferite, conectarea datelor dintre softuri devine mult mai dificilă. Acest lucru va rezulta în îngreunarea colaborării dintre departamente și va crește riscul erorilor umane.
Un soft ERP integrează toate funcționalitățile necesare pentru ca fiecare departament să poată utiliza aceeasi aplicație, în timp ce asigură un flow corect al informațiilor. În plus, în momentul în care optezi pentru o singură soluție, costurile vor fi mult mai mici comparativ cu utilizarea multiplelor aplicații.
Îți este dificil să accesezi datele financiare ale companiei tale
Poți afla cu ușurință care este situația financiară a business-ului tău? Ai acces rapid la informații despre valoarea comenzilor, vânzări sau marja de profit? Dacă aloci mereu mult timp pentru a colecta aceste date din multiple sheet-uri și aplicații, e timpul să optezi pentru un sistem de gestiune ERP. Corectitudinea și accesibilitatea datelor financiare sunt cruciale pentru succesul afacerii tale deoarece cu ajutorul lor vei putea lua cele mai bune decizii pentru business. Un ERP te ajută să le obții printr-un simplu click și vei putea genera toate rapoartele financiare de care ai nevoie direct din sistem. Mai mult, datele vor fi actualizate în timp real și îți vor permite să ai o imagine de ansamblu asupra performanței companiei oricând ai nevoie.
Desfășori prea multe procese manuale
Cât de mult timp petrec angajații tăi făcând task-uri repetitive, consumatoare de timp, precum introducerea manuală a datelor în sisteme, verificarea informațiilor, corectarea lor sau copiind date dintr-o aplicație în alta? Dacă observi că majoritatea timpului este petrecut pentru astfel de acțiuni, îndreaptă-te către un soft ERP. El te va ajuta să automatizezi toate aceste procese datorită funcționalităților de integrare pe care le încorporează.
Activitățile de vânzare și relații cu clienții au devenit foarte complexe
Pe măsură ce afacerea ta se dezvoltă, acțiunile de vânzare și relații cu clienții vor deveni din ce în ce mai greu de gestionat. Totodată, va trebui să te asiguri că ai în orice moment un stoc optim de produse disponibile și că poti să satisfaci în totalitate nevoile clienților. În cazul în care te afli în situația în care îți gestionezi operațiunile de vânzare, de customer service și de inventar prin aplicații separate, cu siguranță nu îți vei mai putea desfășura cu eficiență toate aceste procese.
De exemplu, dacă un produs cu o cerere mare nu va mai fi pe stoc, clienții vor fi nevoiți să aștepte refacerea stocurilor. Dacă un client a plasat o comandă și are nevoie de informații adiționale, angajații tăi vor trebui să urmărească manual comanda, procesul de livrare și disponibilitatea. Inevitabil, toate aceste ineficiențe îți vor afecta business-ul.
Utilizând un sistem de gestiune ERP, nu vei mai întâmpina astfel de situații. Toți angajații, indiferent de departament, vor avea acces la informațiile de care au nevoie, actualizate în timp real. Agenții de suport vor putea răspunde imediat solicitărilor despre comenzi, livrare, statusul plăților și nu numai, fără să mai fie nevoiți să contacteze alte departmente. Pe de altă parte, angajații din depozite vor putea identifica imediat stocurile mici de produse pentru a face noi comenzi, astfel încât să evite lipsa produselor.
Procesele IT au devenit foarte complicate
Dacă folosești mai multe sisteme software în cadrul companiei tale, mentenanța, update-urile și remedierea problemelor ce pot apărea în gestionarea lor vor deveni foarte costisitoare și consumatoare de timp. Toate aceste acțiuni îți vor suprasolicita echipa de IT, mai ales în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii, care nu dispun de resurse nelimitate. Optând pentru un software ERP, vei avea nevoie să te ocupi doar de un singur sistem. Mai mult, dacă vei opta pentru un ERP în Cloud, precum Soft1 Cloud ERP, nici măcar nu va mai trebui să te preocupi cu actualizările sistemului, acțiuni ce vor fi în sarcina furnizorului software.
Concluzie
Spre deosebire de utilizarea unor multiple aplicații software independente, folosind un singur sistem de gestiune ERP vei putea accesa imediat toate informațiile de care ai nevoie și te vei bucura de transparență și eficiență în desfășurarea operațiunilor zilnice. Așadar, dacă te regăsești în majoritatea punctelor pe care ți le-am prezentat în articol, e timpul să iei în considerare implementarea unui ERP.
Soft1 Cloud ERP poate fi soluția de care ai nevoie! Softul în cloud pe care ți-l oferim îți va putea susține toate procesele de business, de la financiar, producție, marketing și vânzări și până la managementul proiectelor în timp ce îți va oferi flexibilitate în desfășurarea operațiunilor. Testează și tu DEMO GRATUIT!
Comments are closed.