Adoptarea din ce în ce mai mare a tehnologiei Cloud Computing a determinat nenumărate schimbări în evoluția sistemelor software, precum integrarea inteligenței artificiale (AI), Internet of Things și lucrul de la distanță. Ce ne așteaptă în viitor? Cel mai probabil, creșterea în popularitate a realității virtuale și AR, a metaverse, dar nu numai.
Tehnologia Cloud Computing face posibilă conectarea noilor sisteme mult mai ușor deoarece elimină nevoia de a investi în infrastructură hardware costisitoare pentru a permite utilizarea acestora, fiind stocate pe serverul furnizorului Cloud. În plus, companiile nu vor mai fi nevoite să angajeze forță de muncă specializată pentru mentenanța noilor tehnologii și, implicit, costurile vor scădea. În viitor ne așteptăm să experimentăm o adopție mult mai mare a sistemelor Cloud, astfel încât companiile să poată implementa tehnologii noi și inovatoare pentru a-și crește eficiența operațională. Care sunt tendințele care se vor remarca cel mai mult în ceea ce privește tehnologia Cloud Computing-ul? Citește în continuare:
Creșterea nivelului de securitate în Cloud
Utilizarea tehnologiei Cloud te ajută să îți crești productivitatea la nivelul organizației și să ai acces la informațiile de business în timp real. Cu toate acestea, au existat dintotdeauna îngrijorări cu privire la nivelul de securitate garantat de tehnologiile Cloud. Chiar dacă furnizorii de încredere, precum Microsoft Azure, asigură maximum de siguranță a datelor de business, pe măsură ce aplicațiile și tehnologiile în Cloud avansează, va fi nevoie de utilizarea unor noi instrumente de securitate, care să țină pasul cu această evoluție și care să minimizeze breșele de securitate. Până în anul 2023, investițiile în securitatea Cloud sunt așteptate să crească cu până la 26.8%.
Creșterea în popularitate a strategiilor multi-Cloud
Într-un mediu de business mai competitiv ca niciodată, companiile au nevoie de soluții software customizate pentru a deveni mai agile. Adoptând o strategie multi-cloud, organizațiile își pot stoca aplicațiile software pe serverele mai multor furnizori Cloud, astfel încât să atenueze riscurile asociate cu problemele operaționale pe care le pot întâmpina în cazul în care lucrează doar cu un furnizor. Mai mult, acestea nu vor deveni dependente de un ecosistem, vor evita erorile de sistem și vor minimiza timpul de nefuncționare al aplicațiilor din cauza update-urilor, mentenanțelor sau problemelor tehnice.
Creșterea în popularitate a abordării multi-cloud te va ajuta să găsești rapid soluții mai eficiente din punct de vedere al costurilor, mai ales în cazul în care vei primi oferte mai bune de la alți furnizori. În acest fel, aplicațiile vor putea fi portate rapid pe noile platforme Cloud. Statisticile din piață indică faptul că până în anul 2023, 84% dintre companiile mici și mijlocii se vor axa pe o strategie multi-cloud.
Utilizarea din ce în ce mai mare a inteligenței artificiale
Inteligența artificială necesită resurse semnificative de procesare, iar pentru acest lucru tehnologia Cloud Computing este perfectă. Având în vedere că majoritatea platformelor AI sunt, în prezent, stocate în Cloud, ele pot fi utilizate chiar și de către companiile mici, care nu își pot permite să își construiască propria infrastructura de stocare. În viitor, vom observa intensificarea inovațiilor în domeniu, deoarece furnizorii consacrați de servicii Cloud, precum Microsoft, Amazon sau Google vor integra și mai mult tehnologiile AI pentru a oferi servicii Cloud mai eficiente și mai rentabile clienților.
Popularizarea soluțiilor ce permit dezvoltarea aplicațiilor Cloud fără a scrie cod
Instrumentele și platformele care oferă oricui posibilitatea de a crea și a utiliza aplicații fără a scrie cod încep să crească în popularitate foarte mult. Fie că este vorba de dezvoltarea website-urilor, a aplicațiilor sau orice alt tip de soluție digitală de care companiile ar putea avea nevoie, aceste instrumente în Cloud vor permite utilizatorilor să își satisfacă nevoile mult mai ușor, odată cu creșterea adopției Cloud, fără a avea nevoie de experiență ]n a scrie cod.
Inovarea industriei de gaming cu ajutorul tehnologiei Cloud
Datorită tehnologiei Cloud Computing, serviciile de streaming precum Netflix și Spotify au revoluționat felul în care vizionam filme și ascultăm muzică. Cu toate acestea, modul în care accesăm jocurile video a rămas la fel. De ce? Din cauza limitărilor de acces la internet de mare viteză la nivel global. Ce urmează? Odată cu lansarea 5G și a tehnologiilor de rețea ultra-rapide susținute de Cloud Computing, industria de gaming va fi reinventată, iar dezvoltatorii de jocuri vor putea oferi în mod direct servicii de streaming consumatorilor.
Concluzie
Utilizarea tehnologiei Cloud nu mai este doar o opțiune. Pentru a rămâne competitive, companiile trebuie să se îndrepte către adoptarea tehnologiei Cloud și să își modernizeze infrastructura IT. De unde poți începe? Testează demo gratuit al soluției Soft1 Cloud ERP, cea mai inovatoare aplicație ERP existentă pe piață! Soluția pe care ți-o oferim utilizează cele mai avansate servicii și solutii în Cloud, beneficiind de avantajele tehnologice oferite de platforma Microsoft Azure, care îți asigură maximum de disponibilitate și securitate.
Comments are closed.