Actualele soluții ERP sunt rezultatul a peste 40 de ani de evoluție tehnologică, dar industria continuă să progreseze. Odată cu accelerarea procesului de transformarea digitală determinată de pandemie, conectivitatea, mobilitatea și agilitatea de business au devenit esențiale pentru orice companie care vrea să se adapteze la noua normalitate. Acum, mai mult ca niciodată, afacerile se bazează pe sistemele ERP pentru a-și gestiona operațiunile prin integrarea noilor tehnologii, astfel încât să își îndeplinească obiectivele. Așadar, care sunt noile trenduri din industria ERP ce vor ajuta mediul de afaceri să se dezvolte în anul 2022?
1. Creșterea nivelului de adopție al soluțiilor Cloud ERP
Aplicațiile ERP în Cloud există deja pe piață, însă ele au devenit din ce în ce mai populare odată cu izbucnirea pandemiei COVID-19. De ce? Munca de acasă a devenit un standard, accesul remote la informațiile de business pentru desfășurarea operațiunilor din orice loc a devenit necesar, iar un Cloud ERP permite toate aceste lucruri. Mai mult, gradul ridicat de securitate pe care îl oferă a crescut popularitatea soluțiilor precum Soft1 Cloud ERP, mai ales în rândul companiilor mici și mijlocii. De asemenea, organizațiile care încă folosesc versiunea On-Premise au început să conștientizeze limitările operaționale existente, de la gradul redus de flexibilitate, la costurile mari de mentenanță și până la lipsa integrării celor mai avansate funcționalități. Toate aceste aspecte au crescut gradul de adopție al soluțiilor Cloud.
2. Îmbunătățirea eficienței operaționale prin integrarea IoT
În ultimii ani, Internet of Things a revoluționat industria ERP și a introdus noi posibilități pentru automatizarea fluxurilor de date. Pe măsură ce organizațiile își doresc tot mai mult o eficiență crescută, acces la informații în timp real și conectivitate, vom asista la un progres semnificativ în ceea ce privește integrarea tehnologiei IoT cu sistemele ERP. Acest lucru va permite aplicațiilor să colecteze, stocheze și să proceseze automat volume impresionante de date, astfel încât să genereze rapoarte relevante în timp real și vor susține mult mai eficient procesele de decizie. În funcție de specificul fiecărei afaceri, nenumărați parametri vor putea fi monitorizați și urmăriți 24/7 cu ajutorul dispozitivelor IoT, fie că este vorba de transporturile cu materii prime, activitatea din depozite sau orice alt indicator relevant.
3. Transformarea modului în care aplicațiile ERP funcționează prin utilizarea inteligenței artificiale
Inteligența artificială (AI) va transforma modul în care aplicațiile enterprise resource planning funcționează, prin automatizarea sarcinilor repetitive, îmbunătățirea funcționalităților de analiză predictivă sau integrarea machine learning și a chatboților pentru eficientizarea proceselor. Cu cât un sistem ERP este mai intuitiv, cu atât productivitatea angajaților este mai mare. Inteligența artificială devine așadar un „must-have” pentru orice sistem ERP inovator.
4. Personalizarea din ce în ce mai crescută a soluțiilor ERP
Un alt trend care își face simțită prezența în industria ERP este creșterea gradului de personalizare al soluțiilor ERP. Cele mai avansate aplicații vor integra funcționalități ce permit personalizarea în funcție de nevoile specifice ale fiecărui business. Așadar, în 2022 ne așteptăm ca interfața aplicațiilor ERP să devină mult mai orientată către utilizator, conectarea operațiunilor specifice din fiecare departament mai eficientă și generarea rapoartelor personalizate mai ușoară. Odată cu integrarea noilor tehnologii precum A.I, aplicațiile vor deveni extrem de flexibile, schimbând complet modul în care companiile operează.
5. Soluțiile de mobilitate vor fi esențiale
Într-un mediu de business afectat de restricții, dar competitiv, aplicațiile ERP de mobilitate vor oferi companiilor avantajul competitiv de care au nevoie. Astfel, soluțiile de business care vor permite accesul din orice loc și de pe orice dispozitiv vor deveni necesare. Ele vor permite angajaților să își desfășoare activitatea de acasă sau din teren, iar colaborarea și comunicarea dintre departamente se va desfășura în timp real și va fi mai eficientă. Utilizatorii vor putea accesa de pe telefonul mobil aceleași funcționalități ca și pe desktop. Aplicațiile ERP de mobilitate vor fi concepute pentru a susține mișcarea operațională, astfel încât să crească productivitatea și să economisească timp, resurse și costuri.
În era transformării digitale, conectivitatea, agilitatea de business și mobilitatea sunt un standard. Aplicațiile ERP s-au adaptat schimbărilor din mediul de business, iar companiile au conștientizat că nu pot supraviețui fără soluții de business avansate. Astfel, ținând cont de cele mai noi trenduri din industrie, aplicațiile vor permite accesul la date din orice loc, vor deveni din ce în ce mai independente de interacțiunea umană datorită inteligenței artificiale și machine learning, iar prelucrarea datelor va fi mai ușoară odată cu integrarea IoT.
Vrei să implementezi o soluție ERP? Testează GRATUIT Soft1 Cloud ERP, aplicația pe care ți-o oferim, și descoperă-i funcționalitățile!
Comments are closed.