Identificarea celui mai potrivit sistem ERP pentru compania ta este un pas esențial în succesul procesului de digitalizare. Cum poți determina care este cea mai bună soluție? Fructifică la maximum informațiile primite în cadrul prezentărilor demo susținute de furnizori. Atunci este momentul ideal să afli toate detaliile care te vor ajuta să iei o decizie informată. Cum? Ți-am pregătit o serie de întrebări pe care ar trebui să le ai în vedere în cadrul unei prezentări demo, astfel încât să determini dacă aplicația ERP îți va satisface toate nevoile operaționale.
De la informații referitoare la frecvența cu care soluția este actualizată, la costurile de implementare și mentenanță și până la funcționalități oferite, ori seriviciile de suport, citește mai jos are sunt întrebările cheie pe care ar trebui să le adresezi furnizorului ERP.
1. Care sunt cele mai importante funcționalități pe care aplicația le încorporează?
Înainte de a începe căutarea unui sistem ERP trebuie să știi care sunt procesele operaționale pe care ai nevoie să le digitalizezi și să le optimizezi. Odată ce stabilit aceste lucruri și odată ce ai identificat funcționalitățile pe care aplicația ERP ai nevoie să ți le ofere, este timpul să afli dacă soluția prezentată le încorporeaza. Pregătește-ți echipa să ceară clarificări în legătură cu orice funcționalitate critică pentru organizație, astfel încât să înțelegi în profunzime cât de mult îți poate satisface sistemul ERP nevoile.
2. Poate integra sistemul ERP tehnologiile emergente?
Un ERP cu o arhitectură puternică trebuie să îți ofere posibilitatea de a integra și de a valorifica tehnologiile avansate, astfel încât să oferi utilizatorilor toate beneficiile de care au nevoie. Începând cu posibilitatea de a personaliza sistemul în funcție de cerințele specifice ale afacerii tale, capacitatea de a se conecta cu aplicații terțe și până la posibilitatea de a integra tehnologii inovatoare, precum inteligența artificială sau machine learning, este important să știi dacă aplicația ERP permite toate aceste lucruri. Astfel vei avea siguranța că poți utiliza sistemul ERP pe termen lung, că îl vei putea adapta cu succes la nevoile mereu în schimbare ale afacerii tale, dar și că va ține pasul cu evoluția rapidă a tehnologiei.
3. Care sunt costurile pe termen scurt și pe termen lung aferente implementării soluției ERP?
În majoritatea cazurilor, costurile de implementare și mentenanță ale unei aplicații ERP vor varia în funcție de nevoile tale specifice. În timpul unei prezentări demo îți poți face o idee cât mai clară despre toată investiția pe care achiziția unui sistem ERP o implică. Astfel, îți recomandăm să te concentrezi asupra următoarelor tipuri de costuri:
Inițiale: reprezintă investiția pe care o vei face în momentul achiziției și implementării sistemului ERP, înainte de go-live. În general, o aplicație ERP On-Premise va fi mult mai costisitoare comparativ cu o aplicație Cloud deoarece va implica investiții substanțiale în echipamente hardware și configurare. În schimb, în cazul unei soluții în Cloud precum Soft1 Cloud ERP, poți achiziționa licențele printr-un simplu abonament anual, astfel încât să îți reduci costurile inițiale. Cum decizi care este varianta potrivită? Discută cu furnizorul tău ERP chiar în timpul prezentării demo despre modelul de business al afacerii tale și despre resursele de care dispui, astfel încât să îți optimizezi la maximum cheltuielile.
Recurente: investiția într-un sistem ERP include și costurile de mentenanță ale sistemului software. Începând cu suport tehnic, integrări neprevăzute sau schimbări în politica comercială, trebuie să știi încă de la primele discuții cu furnizorul tău ERP care sunt costurile pe termen lung pentru a lua o decizie informată.
4. Ce servicii de implementare și suport îți poate oferi furnizorul ERP?
Implementarea și utilizarea unei noi soluții business software este un proces complex și cu siguranță vei avea nevoie de asistență suplimentară pentru a utiliza cu succes aplicația. Verifică cu furnizorul ERP ce servicii de suport post-implementare îți poate oferi, care este timpul mediu de răspuns și care sunt resursele de care dispune. Deși la prima vedere aplicația prezentată poate fi potrivită, în cazul în care furnizorul nu te poate susține pe termen lung, acest lucru îți va provoca probleme operaționale.
5. Care este strategia pe termen lung pentru îmbunătățirea aplicației și a serviciilor oferite?
Stabilitatea pe termen lung a furnizorului este foarte importantă, așadar trebuie să afli care sunt planurile de îmbunătățire a aplicației pe termen lung. Luând în considerare evoluția rapidă în care se află industria de ERP, este esențial să știi dacă soluția aleasă va fi viabilă și în viitor. Un furnizor software de încredere ar trebui să îți poată spune care este roadmap-ul de dezvoltare al aplicației, ce planuri de integrare cu noile tehnologii există, cum intenționează să rămână competitv pe termen lung și cum îți poți proteja investiția în sistemul ERP.
În concluzie, profită la maximum disponibilitatea furnizorului ERP de a-ți oferi toate informațiile de care ai nevoie în timpul prezentării demo, astfel încât să evaluezi corect dacă soluția ERP prezentată îți va satisface cu adevărat nevoile operaționale. Vrei să descoperi și aplicația Soft1 Cloud ERP? Testează demo gratuit aici și contactează-ne pentru a stabili o prezentare personalizată în funcție de cerințele tale!
Comments are closed.